Zablisztes palacsinta

  • 2017.11.21.
  • 5

Nos, a kép nem annyira mutatós, de ezzel a liszttel valahogy nem is lehet olyan szép formájú palacsintákat sütni. Mindegy, ízre finom volt.Hozzávalók: (na itt leszek bajba, mert én ezt soha nem mérem) 3 tojás (ez biztos legalább) zabliszt és tej ment még bele, pici sóval, és a végén szódavízzel húztam fel a tésztát, sütés előtt.A töltelék 2 db 25 dkg-os zsírszegény túró volt, eritrittel és 2 tojássárgájával kikeverve, mazsola helyett pedig vörösáfonya került bele.Elkészítése: hagyományos módon elkészítjük a palacsintát, majd egy teflon serpenyőben kevés olajon kisütjük őket. A túrót kikeverjük a tojások sárgájával és eritrittel, majd beleforgatjuk a vörösáfonyát is. Megtöltjük a palacsintákat, majd sütőben kb 15 percig összemelegítjük.