rakott zöldbab újragondolva

  • 2017.10.18.
  • 7

Azt hittem, erről az ételről nem is lesz recept. :) Tényleg teljesen újragondoltam a rakott zöldbabot, rizs helyett bulgurt használtam, darált hús helyett szója granulátumot és az istennek nem akart egyben maradni :) A lánykám viszont megmentette a helyzetet, mert lefotózta úgy, hogy az teljesen vállalható :) A kép telefonnal készült ugyan, de legalább van kép! :)Hozzávalók 6 főre: 850 gr zöldbab, 250 gr bulgur, 125 gr szójagranulátum, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek olíva olaj, só, bors, fűszerpaprika, 450 gr 12 %-os tejföl.Elkészítése: a bulgurt forrázzuk le, hagyjuk dagadni, a zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk fel és főzzük roppanósra. A szójagranulátumot Steiner Kristóf útmutatása szerint készítettem el. Azaz kétszer áztattam, kétszer csavartam ki. Azután már úgy bántam vele, mintha rendes darált hús lenne, azaz készítettem egy jó kis pörköltes cuccot belőle. A tűzálló tálat kiolajoztam, és rétegeztem benne a résztvevőket, mint más hasonló rakott étel esetében. 25 percig sütöttem 180 fokos sütőben, megvártam, amíg teljesen kihűl, akkor vágtam fel. Nos, itt ért a meglepetés, a bulgur miatt gurult szét az egész. :) Mindegy, gondoltam, kép nem lesz róla, leírás nem lesz róla, az íze teljesen rendben volt, így megettük. :) Aztán kaptam a megmentő képet és így lett minden. :)