Bulgur saláta

  • 2017.10.11.
  • 7

Melegen, hidegen egyformán finom. :) Ráadásul mindent beletehetsz, ami van otthon elfekvőbe :)Hozzávalók 6 főre: 500 gr bulgur, 2-3 ek olíva olaj, 1 citrom leve,
aztán innen kezdve már alapanyag és fantázia kérdése. Ebben a salátában van még uborka, pritamin paprika, paradicsom, újhagyma, 1 kis doboz csemege kukorica, 2 db sült cékla és petrezselyemzöld. Fűszerezésnek só és kevés fehérborsElkészítése: a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben odateszem főzni. Felforralom aztán lezárom alatta a gázt és hagyom a gőzben megpuhulni. Felszívja az összes vizet és puhára párolódik. Amikor a bulgur elkészült kiöntöm egy nagyobb tálba és adok hozzá olívaolajat, a citrom levét és fehér borsot. Jól elkeverem, majd jöhetnek bele a zöldségek apróra vágva. A végén a petrezselyemzöld és már kész is.