Töltött cukkini

  • 2017.09.03.
  • 0

Mit lehet kezdeni az ebédről megmaradt köles salátával? Használjuk fel a holnapi ebédhez és készítsünk belőle töltött cukkinit.
Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini, 2 nagyobb paradicsom, 1 fej hagyma, olívaolaj, só, bors, kakukkfű, fokhagyma 2 gerezd, ebédről megmaradt köles saláta ( kb az előző recept mennyiségének a
fele) cheddar sajt 10 dkgElkészítése : Mossuk meg a cukkinit, vágjuk félbe, kaparjuk ki a magházát, de ne dobjuk ki, ha zsenge vágjuk fel apróra. Mossunk meg 2 paradicsomot azt is vágjuk fel kockára, aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük bele a kivájt cukkiniket és spricceljük meg olívaolajjal, majd 200 fokon süssünk 15-20 percet.Közben vegyünk elő egy serpenyőt, kis olajon futtassuk meg a hagymát, fokhagymát, tegyük rá a cukkini belsejét, és a paradicsomot is, majd pároljuk , amíg elfő a leve. Közben fűszerezzük. Amikor kész keverjük össze a köles salátával, és töltsük meg vele a kissé kihűlt cukkini hajókat. Reszeljünk sajtot a tetejére és süssük addig tovább, amíg a sajt meg nem olvad.