Sárgarépa főzelék forever

  • 2017.09.29.
  • 9

Gyerekkorom óta szeretem ezt a főzeléket. Mondjuk én majdnem minden főzelékért rajongok :) Most rántás nélkül, kukoricakeményítővel habarva készült, de így is finom és nekem megunhatatlan.Feltétnek most egy kész bio zabfasírtport használtam, az ALDI-ban lehetett kapni.
Hozzávalók 4 fő részére : 1 kg sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 doboz 10 % főzőtejszín ( igen, én is jobban szeretem az állatit használni, ami 30 %-os zsírtartalmú, de most nem fér bele) 1 ek olíva olaj, 1 ek kukoricakeményítő, só, bors, petrezselyemzöld. A feltét az ALDI-ban készen kapható bio zabpehelyfasírt porból (145 gr) készült. A sütéshez egy kevés olajat használtam fel.Elkészítése: a sárgarépát lereszeltem ( géppel, mert úgy gyorsabban megy) majd 1 ek olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát. Amikor üvegesre pirult, hozzáadtam a sárgarépát, alacsonyra vettem a hőmérsékletet és fedő alatt "izzasztottam". Nagyon lassan pároltam, így nem égett le és nem kellett vizet adni hozzá. Amikor már jó puha lett, akkor egy bögre vízben elkevertem a kukoricakeményítőt, felöntöttem vele, sóztam, borsoztam és hozzáadtam a tejszínt is. A legvégén tettem rá az apróra vágott zöldet.A fasírtport előírás szerint felöntöttem 175 m forró vízzel, hagytam 10 percet állni, majd vizes kézzel kis pogácsákat formáztam belőle és teflon serpenyőben kevés olajon megsütöttem.