Jean-Paul Almondo

  • 2017.09.07.
  • 7

A pécsi Korhely étterem után szabadon. Szombaton ott ebédeltem, és ezt a salátát rendeltem, mert az aznapi értékrendbe nem fért bele más kaja.:)Annyira megtetszett, nemcsak az elnevezés, hanem maga az étel is, hogy gondoltam én ezt megpróbálom elkészíteni. Recept ugyebár nincs, nem is illik elkérni a séftől, de kb sikerült az íz alapján rekonstruálni a salátát.
Hozzávalók ( az én verziómhoz)4 fő részére: 1 jégsaláta, fél doboz rucola, fél doboz madársaláta, pár alma, 10 dkg szeletelt mandula, egy egész csibemell, az öntethez fehér balzsamecet 2 ek, olíva olaj 2 ek, pici só, 1 dl 100 %-os almalé, fél citrom leve. A hús pácolásához: 2 ek olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, kurkuma.Elkészítése: először a csibemellet pácoljuk be. Vágjuk a húst kockákra, majd egy jól záródó dobozba öntsük a pác hozzávalóit, keverjük el és forgassuk bele a húst. Legalább egy órán keresztül pácoljuk.A hús, a tálalásnál legyen meleg a salátán. Ezt követően pirítsuk meg szárazon a mandulát is.Tálalás előtt a salátát mossuk meg, centrifugázzuk ki ( ha nincs ilyen szerkentyű, akkor két konyharuha között szárogassuk meg) szórjuk meg a mandulával, szeleteljük rá az almát és locsoljuk meg az öntettel. A húst pirítsuk meg jól minden oldalán és forró tegyük a salátára.
Az én verzióma Korhely étteremé ( sajnos a fényviszonyok egészen mások voltak a fotózásoknál)