szerb rizzsel töltött paprika

  • 2017.08.23.
  • 8

Imádom a szerb módra készült rizst. :) Amikor először ettem ilyent, akkor úgy lángolt tőle a szám, hogy csak na, de ettől függetlenül faltam. Amióta én is készítem, a csípős paprikát nem teszem bele, mert szerintem így is megállja a helyét.Hozzávalók: Rizs, étkezési paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, gomba, olíva olaj, só, bors, kakukkfű, pritamin paprika ( vagy bármilyen vastag húsú is megfelel )Elkészítése: Először készítsünk a hagymából, fokhagymából, paprikából paradicsomból és gombából egy jó lecsót. Amikor elkészült, fűszerezzük majd öntsünk hozzá rizst és másfélszeres mennyiségű vízzel öntsük fel. Lehet alapét is használni, akkor ízletesebb lesz. Közben a paprikákat készítsük elő, amíg a rizs megpuhul. Mossuk meg, vágjuk félbe, csumázzuk ki. Egy sütőlapot vékonyan olajozzunk ki, majd ültessük rá a félbe vágott paprikákat a lemezre és töltsük meg a lecsós rizzsel. Kenjük át olajjal a tetejüket is, majd toljuk 200 fokos sütőbe és süssük 15 percig. Ez alatt a paprikák húsa megpuhul, a lecsós rizs pedig picit ropogóssá sül. Tálaláskor díszítsük egy kevés tejföllel és szórjuk meg metélőhagymával.