Spagetti, hamis bolognai mártással

  • 2017.08.18.
  • 7

Mivel egy jó ideje már húsmentesen főzök a lánykám kedvéért, így az egyik nagy kedvencet ma így készítettem el. Több ötletet találtam erre a világhálón, de nekem ez a lencsés változat tetszett meg.Mondhatom, hogy nagyon finom lett így a ragu. Nem vagyunk teljesen vegánok, hiszen használunk tojást is, meg sajtokat is, így ezt sem nevezném vegán ételnek, de húsmentesnek igen.Hozzávaló 4 főre: 1 csomag durum tricolor spagetti tészta, 4 nagyobb paradicsom, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 kis sűrített paradicsom konzerv, fűszerpaprika, egy nagyobb marék lencse, olíva olaj, só, bors, oregano, kakukkfű,parmezán forgács.Elkészítése: először a lencsét tegyük oda főni, mert kb fél óra alatt puhul meg. A lencse főzővízébe megmárthatjuk a paradicsomokat is pár percre, így könnyen lejön a héjuk.
A paradicsomokat meghámozzuk, majd felvágjuk kockára és félretesszük. A hagymát felkockázzuk apróra, valamint a fokhagymát is, a sárgarépát hámozás után apró lyukú reszelőn, lereszeljük. Ha megfőtt a lencse leszűrjük. A hagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, majd mehet be a reszelt répa is. Kicsit együtt sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott friss paradicsomot is. Együtt rotyogtatjuk, közben fűszerezzük, és megszórjuk fűszerpaprikával a színe miatt. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és készre főzzük a ragut a lencsével, amit a legvégén teszünk hozzá. A tésztát kifőzzük, majd tányérra szedjük, rámerjük a lencsés ragut és megszórjuk parmezán forgáccsal.Bennem semmi hiányérzet nem volt az étel elfogyasztása után :)