Rókagombás bulgurral töltött padlizsánhajók

  • 2017.08.28.
  • 3

Ezt a receptet Illéskrisz konyhaoldalán találtam. Nagyon megtetszett és ma el is készítettem.Mindig megcsodálom a fotóit, művésziek, szépek, izgalmasak. Én nem tudok ilyen profi fotókat készíteni, de az étel ettől függetlenül pompás receptet takart. Köszönet érte.
Hozzávalók : személyenként egy fél padlizsán. (méreteseket vettem, nekünk bőven elégnek bizonyult a fél is) 1 csészényi bulgur, 10 dkg rókagomba, 10 dkg csiperke, vaj, olíva olaj,só, bors, hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom petrezselyemzöld, a tálaláshoz görög joghurt, metélőhagyma, a tetejére 5 dkg füstölt sajt.Elkészítése : a padlizsánnal kezdtem, félbevágtam és betettem a sütőbe 200 fokra, 35 percre. Aztán a bulgurt felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel és felforraltam, majd letakarva állni hagytam. Aztán a gombák kerültek sorra, egy kiszuperált fogkefe segítségével megtisztítottam a rókagombákat, a csiperkét meghámoztam. Összevágtam mindkettőt és vajon megpirítottam, félretettem. Közben a padlizsán megsült, kikapartam a belsejét, összevágtam. Hagymát, fokhagymát aprítottam és kockára vágtam egy kápia paprikának a felét és egy paradicsomot is. Serpenyőbe olajon megfuttattam a hagymát, beletettem a paprikát, paradicsomot és a felkockázott padlizsánt is. Sütöttem, sóztam, borsoztam, majd amikor összesült mehetett bele a zúzott fokhagyma és az aprított petrezselyemzöld is. Összekevertem a megfőtt bulgurral, visszatöltöttem a padlizsáncsónakokba, megszórtam a tetejét reszelt sajttal és ment vissza a sütőbe még 15 percre. Tálalásnál görög natur joghurtot tettem mellé, megszórtam a kápia paprika másik felével és metélőhagymával.