citromos hal joghurtos grillezett zöldségekkel

  • 2012.05.03.
  • 3

Hozzávalók: 20 dkg saláta cukkini, 20 dkg padlizsán, 1 doboz Danon Aktivia joghurt, fél cs. petrezselyemzöld, 10 dkg light mini mozzarella golyó, só, bors, fokhagymapor.25 dkg alaszkai halfilé, vegeta, bors, kapor, 1 db jól megmosott citrom.Elkészítés: A cukkinit és a padlizsánt megmostam, majd 5 mm vastagságúre felszeleteltem. A sütőt grillezésre állítottam és 250 fokon kb 15 perc alatt szárazon meggrilleztem a zöldségeket. ( száraz = nem tettem alá olajat, sem fűszereket) Amikor készen lett, egy másik tepsiben a halakat grilleztem meg, de ezeket befűszereztem és rákarikáztam a citromot. Ennek a sülési ideje is kb 15 perc.A joghurtot összekevertem a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd beleforgattam a kihűlt grillezett zöldségeket. A mozzarella golyókat ezt követően adtam hozzá, majd azzal is összeforgattam. A halat melegen a köretet hidegen tálaltam.Össz kalóriaérték : 625 kcal. ( 2 főnek is elég)

Címkék

Hal Saláta Candida