Szőlős sült túrótorta

  • 2018.10.15.
  • 4

Gyors túrótorta váratlan vendégek fogadására, kevés hozzávalóból. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük, amit szeretünk és ami éppen megtalálható otthon. Mivel szőlőszezon van és egy nagyon kedves ismerőstől hetek óta kilószámra kapjuk a saját termesztésű szőlőt, ezért nálunk most szőlővel készült. Nyári időszakban ribizlivel, málnával is isteni!Hozzávalók:- 25 dkg vaj- 25 dkg cukor- 12 dkg túró- 3 citrom- 4 tojás- 80 ml tej- 25 dkg búzadara- 1/2 csomag sütőpor- 30-40 dkg szőlő- csipetnyi sóA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromok levét és reszelt héját, a túrót, a tojások sárgáját és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. A búzadarát és a sütőport is belekeverjük.A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és apránként, óvatosan beleforgatjuk a masszába.Egy 22-24 cm-es sütőformát kivajazunk-lisztezünk vagy sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején a megmosott szőlőszemeket.180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt kissé kihűtjük, ízlés szerint további szőlőszemekkel díszíthetjük.Nagyon szépen szeletelhető sütemény.Nézzetek be webáruházamba is:
www.marypoppinsboltja.hu