Joghurtos palacsinta fahéjas sült gyümölcsökkel

  • 2018.06.12.
  • 4

A 15 hónapos Dorottya imádta, na és persze mi is. A palacsinta Mautner Zsófiék receptje alapján készült, némi kis módosítással, ahogy az már megszokott tőlem. A gyümölcs pedig elég gyakran fordul elő nálunk ilyen formában, Dorottya nagyon kedveli ha megsütöm egy kicsit és megszórom fahéjjal, legyen az alma, meggy, szilva, barack, körte...Hozzávalók:- 450 ml natúr joghurt- 1 tojás- 1 evőkanál kristálycukor- 12 dkg liszt- 1 evőkanál citromlé- 1 kávéskanál sütőpor- csipetnyi só+ olaj a sütéshezEgy tálban sima masszává keverjük a joghurtot, tojást, cukrot, lisztet, citromlevet, sütőport és a csipetnyi sót. Körülbelül negyed órát pihentetjük a tésztát, ez után egy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk. A tésztából evőkanálnyi adagokat helyezünk a serpenyőbe (nekem 3 ilyen adag fér el egyszerre kényelmesen a palacsintasütőmben) és lefedve körülbelül 3 percig sütjük, vagyis amíg az alja megpirul,
teteje pedig megdermed. Megfordítjuk a mini palacsintákat és a másik felüket is pirosra sütjük. A kész palacsintákat papírtörlővel bélelt tálra szedjük. Kisütjük az összes tésztát, az olajat időnként pótoljuk.A sült gyümölcshöz:- 2 nagyobb alma- 8-10 szem szilva- fahéj- 1 evőkanálnyi olvasztott vajAz almákat meghámoztam, gerezdekre vágtam, magházukat eltávolítottam, majd kicsire daraboltam. A szilvát kimagoztam, negyedekre vágtam. Egy sütőtálat kibéleltem sütőpapírral, beletettem a gyümölcsöt, meglocsoltam az olvasztott vajjal és megszórtam fahéjjal. Jól összeforgattam és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Körülbelül negyed óráig sütöttem.Így, hogy a kislányom is kapott belőle, langyosra hűtöttem a gyümölcsöt és a palacsintát is tálalás előtt. De frissen, forrón is nagyon finom!