Madártej szelet

  • 2018.05.29.
  • 1

Az a bizonyos krémesnek tűnő sütemény, ami krém nélkül lesz ilyen szép réteges. Tesóm névnapjára készült és nagy sikert aratott. Anyukám mondjuk, amikor elolvasta a receptet, el nem tudta képzelni, hogy egy sima, összekevert tésztamasszából sütés után hogyan lesz ilyen krémmel megtöltött hatású süti.
Apukám viszont azt mondta, hogy sima ügy: lassan sül, rétegenként, úgyhogy bízzunk benne, ő megcsinálja és jó lesz.
És tényleg jó lett! Néhány hozzávaló, egy órás sütési idő és máris kész egy kelendő sütemény.
Hozzávalók:- 8 tojás- 25 dkg porcukor- 25 dkg olvasztott margarin- 1 vaníliarúd kikapart belseje- 1 csomag vaníliás cukor- 1 kávéskanál vaníliaaroma- 25 dkg rétesliszt- 8 dl tejA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliarúd belsejét,vaníliás cukrot, vaníliaaromát. A lisztet és a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, miközben keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a legvégén óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Kivajazott, -lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe terítjük a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben, lassan, kb. 1 óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.Kihűtjük a sütit, porcukorral megszórjuk és vizes késsel szeleteljük.Isteni finom, csak ismételni tudom magamat.