Krumplis bundában sült sajtos-sonkás hústekercs

  • 2018.05.14.
  • 6

Avagy az egyben sült fasírt másik élete. Családilag szeretjük a fasírtot. Egyben sütve vagy gombócként, teljesen mindegy. Egy idő után mégis unalmassá kezd válni ez a két féle variáció - bár már jónéhány újítást kipróbáltunk - újabbak után néztünk anyuval.Ezt az egyben sütött fasírt tekercset ő készítette el még márciusban, amikor megpillantotta a legújabb Vidék íze magazinban. Megtetszett mindannyiunknak, főleg apukámnak, aki kifejezetten szereti a bundába bújtatott húsételeket.Hozzávalók:- 50 dkg darált hús- 10 dkg szeletelt gépsonka- 15 dkg szeletelt gouda sajt- 30 dkg burgonya- 1 evőkanál liszt- 1 fej hagyma- 2 tojás- 2 evőkanál zsemlemorzsa- 1 teáskanál mustár- 1 teáskanál szárított oregano- olaj- pirospaprika- só- őrölt feketeborsA darált húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, 1 felvert tojással, zsemlemorzsával, oreganoval, mustárral. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.Egy olajjal lekent alufóliára téglalap alakban rányomkodjuk a masszát. Befedjük a szeletelt sajttal, ezt pedig a sonkaszeletekkel. A főlia segítségével ügyesen, szorosan feltekerjük. Átemeljük egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe. A fóliát eltávolítjuk.Megmossuk és meghámozzuk a burgonyát, majd lereszeljük. Összekeverjük fél kávéskanálnyi sóval és 10 percig állni hagyjuk. Ezután gyengéden kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a másik felvert tojást, evőkanálnyi lisztet és ízlés szerint sót. Jól összedolgozzuk. Rálapogatjuk a hústekercsre.180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 1 órán keresztül sütjük, amíg a krumplis bunda szépen megpirul.Azonnal tálaljuk.Nagyon
jó választás volt! A laktató, sajttal és sonkával töltött, bundázott tekercs mellé könnyű kevert salátát csinált anyu. Igazán finom párosítás. Ha még tovább szeretnénk fokozni az ízélményt, füstölt sajtot vagy füstölt sonkát rejthetünk a hústekercsbe.