Túrópalacsinta karamellizált almával

  • 2018.04.26.
  • 8

Új ötletek, új receptek után kutatva mostanában sűrűn lapozgatom Mautner Zsófi és Széll Tamás Lidl konyha könyveit. Szeretem a receptjeiket, mert van köztük sok nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető is. És van olyan is, ami csak megihlet, inspirációt ad és abból kiindulva már tudom, hogy mit is akarok főzni.A túrópalacsinta is ilyen volt. Megtetszett a könyvben a fotója, néhány hozzávalót kihagytam belőle, egy-kettőt saját ötlettől vezérelve hozzáadtam és már készen is volt a vasárnapi desszertünk.
Hozzávalók a palacsintához (kb. 15 db 6-7 cm átmérőjű koronghoz)- 25 dkg túró
- 1 db érett banán- 1 evőkanál porcukor- 1 evőkanál frissen facsart citromlé- 1 tojás- 8 dkg liszt+ 1 dl olaj a sütéshezA túrót, összetört banánt, porcukrot, citromlevet, tojást jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és alaposan összedolgozzuk.Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a masszából 1-1 evőkanálnyit beleteszünk, ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Az én serpenyőmbe egyszerre 3 mini palacsinta tudott sülni.Közben elkészítjük a karamellizált almát is.Hozzávalók:- 3 db alma- 5 dkg vaj- 2 evőkanál kristálycukorAz almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a kristálycukrot, megolvasztjuk, halványbarnára karamellizáljuk. Beletesszük az almakockákat, jól összekeverjük. Gyakran megkeverve addig főzzük, amíg az alma kevés levet ereszt, kissé megpuhul, de még ropogós marad.Azonnal, frissen tálaljuk a kisütött palacsintákkal.Dorottya is részt vett az új desszert tesztelésében, szerinte is átment a rostán. :)