Egyszerű zöldségleves füstölt sajtos galuskával

  • 2018.03.05.
  • 4

Tényleg egyszerű, amolyan bedobálós leves. Na jó, előtte hűtőben-kamrában körülnézős, hogy mégis mi van itthon, miből lehetne elkészíteni. :) Szerencsére akkor is finom, ha csak 3 féle zöldség kerül bele és akkor is, ha sokféle. A füstölt sajtos galuskát azonban nem érdemes kihagyni belőle!













Hozzávalók:- 1 fej vöröshagyma- zöldségek (nálam most sárgarépa, fehérrépa, karalábé, brokkoli, zöldborsó volt itthon)- olaj- 1 púpozott evőkanál liszt- 1 mokkáskanál pirospaprika- 1 dl sűrített paradicsom vagy paradicsomlé- só- bors- petrezselyemA zöldségeket megtisztítjuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és fedő alatt üvegesre pároljuk. Beleöntjük az összes zöldséget, megszórjuk pirospaprikával, liszttel, kevergetve pirítjuk néhány percig. Felöntjük dupla mennyiségű vízzel, valamint a paradicsomlével (vagy sűrítménnyel) sóval és borssal ízesítjük, majd nagy lángon, félig lefedve felforraljuk. Ezután mérsékeljük a lángot és puhára főzzük a zöldségeket.



































Közben elkészítjük a galuskatésztát.Hozzávalók a galuskához:- 1 tojás- 1 teáskanálnyi lágy vaj- 5 dkg reszelt füstölt sajt- liszt- kevés vízA tojást egy tálba ütjük, kevés vizet adunk hozzá és felverjük. Beletesszük a lágy vajat, reszelt sajtot és annyi lisztet amellyel csomómentesre dolgozva lágy de nem folyós tésztát kapunk.
A forró levesbe teáskanállal galuskákat szaggatunk.Körülbelül 5 percig főzzük még, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és kész is.Elárulom, hogy ebből a levesből nem csak mi ettünk, de Dorottyának (1 éves) is nagyon ízlett, többször is ebédelt belőle. :)