Kolbászos-paprikás tészta

  • 2017.05.09.
  • 0

Lassan egy hónapja, hogy elkészítettem ezt pikáns tésztaszószt. Szerencsére semmilyen idény jellegű alapanyag nem kellett hozzá, úgyhogy nem késtem el a recept közzétételével. Bármilyen évszakban megfőzhető, villámgyors vacsora is lehet belőle.Hozzávalók:- 1 szál kolbász (csípős is lehet)- 2 db kápia paprika- 1 nagy fej hagyma- 2 gerezd fokhagyma- 1 kis doboz konzerv paradicsomsűrítmény- 4 db paradicsom- chilipaprika- só- bors- olaj+ kifőzött tésztaA hagymát megtisztítottam, felaprítottam és egy magas falú serpenyőben olajon megpároltam. Hozzáadtam a karikára, majd félbevágott kolbászt, ezt zsírjára sütöttem. Közben belekevertem a csíkokra vágott kápia paprikát, az apróra kockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Megsóztam. Lefedve kb. 10-15 percig pároltam, amíg a zöldségek kieresztették levüket, majd hozzákevertem a sűrített paradicsomot. borssal, és apróra vágott chilipaprikával fűszereztem.További negyed óráig rotyogtattam a szószt, közben kifőztem és leszűrtem a tésztát. Amint elkészült, frissen, forrón tálaltam.Lehet reszelt sajtot kínálni mellé és természetesen úgy is meg lehet főzni, hogy ne legyen csípős. Ez esetben hagyjuk ki belőle a chilipaprikát.