Bacon alatt sült almás-gesztenyés csirke

  • 2017.01.15.
  • 0

Ez a nagyon egyszerű de nagyon finom csirkeétel volt anyuéknál az egyik fogás a karácsonyi ebéden. A receptet Mazsi találta a Mindmegette oldalon, valamilyen könnyedebb étel leírását kereste, hiszen tudta hogy nálunk inkább nehezebb, marhából és sörben sült malaccombból álló menü lesz.A recept szerint csirkemellből kell készíteni, de szerintem csirkecombból sőt akár vegyesen mellből és combból sütve is éppen olyan finom, érdemes így is kipróbálni.Hozzávalók:- 6 db (fél) csirkemellfilé / egész comb / akár vegyesen- 4 nagyobb alma- 25 dkg előfőzött gesztenye- 1 nagy lilahagyma- 25 dkg szeletelt bacon- vaj- zsálya- rozmaring- só- borsA sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy nagyobb sütőtálat kikenünk vajjal. A tálba belefektetjük a megmosott, minden oldalán sózott-borsozott csirkehús darabokat, alufóliával lefedjük és 20 percre betoljuk a sütőbe.Az almát héjastul gerezdekre - nyolcadokra - vágjuk, csumáját eltávolítjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk.A sütőtálat kivesszük a sütőből, kiemeljük belőle a csirkehúst és az alján elterítjük az alma- és hagymadarabokat, beleszórjuk a gesztenyét is. Visszatesszük a tetejére a húst, megrakjuk vajdarabkákkal, apróra vágott zsályával, rozmaringgal. Betakargatjuk a szeletelt baconnel, a tetejére ráfektethetünk egy ág rozmaringot, további zsályával megszórhatjuk.180 fokos sütőben sütjük további 25-30 percig.Krumplipüré és mazsolás burgonyafánk készült mellé, de akár további köret nélkül is megállja a helyét. Ebben az esetben kicsivel több almát, hagymát, gesztenyét tennék bele, hiszen ez fogyott el leghamarabb alóla.