Pizzás tekercs

  • 2016.10.18.
  • 1

Múlt hétvégén Vépen és Szombathelyen jártunk kedves rokonainknál, barátainknál. Imi keresztanyuja ismét sok-sok finomsággal várt minket - mint mindig -
két nap alatt legalább két kilót híztunk. Ha nem többet... :) Persze a hét elejére is ellátott minket ennivalóval, rengeteg dobozkába csomagolt ételt hoztunk magunkkal.Ági, a szomszédasszonya sem hagyott üres kézzel elindulni minket. Finom csokis-aszalt gyümölcsös muffint és pizzás tekercset tett a csomagunkba, úgyhogy igazán nem panaszkodhattunk. :)Hazaérve le is fotóztam a pizzás tekercset és gyorsan elkértem Ágitól a receptet, annyira ízlett.Hozzávalók a tésztához:- 1 kg liszt- 2 egész tojás- 5 dkg élesztő- 1 teáskanál cukor- 4 dl tej- 1 teáskanál só- 2 dl étolaj+ ízlés szerint oregano, bazsalikomA töltelékhez:- sonkaszeletek- baconszeletek- reszelt sajt- kukorica- szalámi- pizzaszósz- ketchupstb....+ a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt2 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős és a maradék tejet, sót, étolajat és a fűszereket. Alaposan kidagasztjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.Ezután lisztezett felületre borítjuk, 4 részre osztjuk, cipókat formálunk belőle. Egyesével kinyújtjuk, hosszúkás téglalap alakúra. Megkenjük pizzaszósszal vagy ketchuppal, megrakjuk ízlés szerint sonkával, szalonnával, szalámival, reszelt sajttal, kukoricával, vagy bármivel amit jónak látunk. Felcsavarjuk mint a kakaós csigát és háromszög alakú tekercseket vágunk belőle. Tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben készre, pirosas-barnásra sütjük.Köszönöm szépen a kóstolót és a receptet, Ági! :)