Kukoricaropogós

  • 2015.09.25.
  • 8

Múlt hétvégén chilis babot főztem és eszembe jutott róla, hogy apukám régen mindig csinált mellé kukoricalepénykét. Sajnos azt a receptet már nem találja, valahova nagyon jól elpakolta, pedig nagyon szerettük. Így hát rögtönöztem valamit. Nem lett olyan finom mint apu lepénykéje, mert az övé inkább lágyabb, puhább állagú szokott lenni. Az enyém ropogósabb, tömörebb volt, mártogatósnak is megfelelő.Pillanatok alatt elkészül, így baráti összejövetelre is gyorsan megsüthető. Salsaszósz, guacamole vagy sajtszósz is jól illik hozzá.Hozzávalók:- 15 dkg főtt kukorica (vagy konzerv)- 10 dkg kukoricadara- 5 dkg kukoricaliszt- 1-2 evőkanál langyos víz- 3 tojás- só- bors- chilipor vagy chilipaprika darabok- olaj a sütéshezA mirelit kukoricát enyhán sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vagy a konzerv kukoricát lecsöpögtetjük.Egy tálba beleöntjük a kukoricalisztet, kukoricadarát és a tojásokat. Összekeverjük. Sóval, borssal, chilipaprikával, vagy chiliporral fűszerezzük. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető massza legyen. Végül beledolgozzuk a kukoricát is.Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és kanállal kisebb adagokat teszünk bele a kukoricás keverékből. A tetejüket ellapítjuk. A kis lepények mindkét oldalát pirosasra sütjük.Természetesen ízlés szerint fűszerezzük chilipaprikával. Keverhetünk bele apróra vágott zöldfűszereket is!