Rakott krumpli

  • 2013.08.26.
  • 9

Mivel észrevettem, hogy a rakott krumpliról még nem írtunk bejegyzést, és úgy gondoltam, hogy ezt pótolni kellene, most meg is teszem. :)A rakott krumpli köztudottan gyors és egyszerű, de finom, laktató étel. Gyakori válasz lehet
a rakott krumpli a "Jaj, mit főzzek mára/holnapra, ami hamar megvan?" kérdésre.
Tekintettel arra, hogy a hétvége lerövidült a ledolgozós hét miatt, de a programjaink száma nem csökkent, anyukám is egy gyors ebédet akart készíteni péntek délután.Hozzávalók:1 kg krumpli8 tojás1 szál kolbászfél liter tejfölnéhány szelet füstölt sajt (kihagyható)kevés pirospaprikazsír (a tepsihez)kevés zsemlemorzsaAnya megfőzte a krumplit héjában, majd meghámozta, és olyan vastag karikákra vágta, hogy ne töredezzenek szét. A tepsit kikente némi zsírral, hogy semmiképpen ne legyen száraz az étel, majd megszórta egy kevéske zsemlemorzsával, hogy ne égjen le. Felszeletelte a tojásokat a tojásszelővel, felkarikázta a kolbászt, majd a tepsibe sorba rakta először a krumplit, majd a tojást, végül a kolbászt. A három sort megkente tejföllel, majd újabb három réteg következett és a tejföl. A felső réteg egy sor krumpli, amire rászeletelt anya egy kis füstölt sajtot, megkente tejföllel, és megszórta némi pirospaprikával, majd zsemlemorzsával, hogy szép piros legyen a teteje. 180 fokos sütőben nagyjából fél órán át sütötte a rakott krumplit, míg valóban szép piros lett a teteje.
Nehéz volt sok jó képet készíteni az ebédről, mert elég gyorsan eltüntettük. :)