Legfinomabb paradicsomos tészta

  • 2013.08.14.
  • 5

Nagyon szeretem a paradicsomos tésztát. Van egy apró trükköm, amivel olyan finom lesz, hogy bárki megnyalja a 10 ujját utána. Fahéj a titok. Anyukám sokszor csinált otthon Ájult imámat (ez egy török fahéjas töltött padlizsán), amiben van paradicsom is. Nagyon imádtam. Mindig addig ettem belőle, ameddig volt. Mondjuk, a fahéjas süteményeket sem tudom abbahagyni, mert valahogy mindig kell még egy utolsó falat belőlük.
Szóval itt a receptje a szerintem a legfinomabb paradicsomos tésztának.

Paradicsomos tészta
Hozzávalók (2 főre):20 dkg penne tészta1 konzerv hámozott darabolt paradicsom1 ek apróra vágott friss bazsalikom2 késhegynyi fahéj1 csipet só
Elkészítés (elkészítési idő 5 perc):A tésztát feltesszük főni. Egy  kis edénybe öntjük a paradicsomot a fűszerekkel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a tészta al dente-re nem fő. Leszűrjük a tésztát, összekeverjük a szósszal és már tálalhatjuk is.