Megmaradt kenyérből finom fogások I.: Korianderes egyben sült fasírt

  • 2013.06.18.
  • 1

Mi legyen a megmaradt, száraz kenyér sorsa? Csináljunk belőle valami finomságot. 
Nekem most éppen 4 szelet, száraz teljes kiőrlésű kenyerem maradt. Egy kis erkélyen termett korianderrel, isteni egyben sült fasírt készült belőle. 5 perc előkészítés 40 perc sütés, szóval nem lehet kifogás, hogy erre nincsen időm.

Korianderes egyben sült fasírt
Hozzávalók:50 dkg sertés darált hús1 tojás4 kisebb szelet száraz kenyér1 csomag friss koriander3 gerezd fokhagymasó, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A kenyér héját levágjuk, vízbe áztatjuk. A fokhagymát megpucoljuk, a koriandert megmossuk, és mindkettőt a robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret és jó apróra vágjuk őket. A darált hússal együtt egy nagy tálba tesszük, beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Egy téglalap alakú formát (az enyém 30*10 cm) olajjal kikenünk, beleöntjük a hús masszát, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul, ez kb. 35-40 perc.
Egy kis salátával isteni nyári vacsi lesz belőle!