Csirkesaláta házi, rozsos krutonnal

  • 2012.07.15.
  • 0

Nyári nagy melegben, jól esik egy könnyű saláta. Hozzá csakis házi rozskenyérből, házi kruton dukál! :)
Csirkesaláta házi, rozsos krutonnal
Hozzávalók 2 személyre:
Krutonhoz:4 szelet rozskenyér
Csirkesalátához:20 dkg filézett csirkecomb1,5 dl fehérbor1 csomag szeletelt jégsaláta 1 nagyobb répa reszelve1 csomag szeletelt bacon3 fej fokhagyma1 ek balzsamecet1 ek mustár4 ek olívaolajsóbors
Elkészítés:
A fokhagymát megpucolom és apróra vágom. A felét félreteszem. A másik felével, valamint sóval és borssal ízesítem a csíkokra vágott csirkét. Egy serpenyőben olívaolajat hevítek, a csirkét gyorsan megpirítom benne. Ráöntöm a 1,5 dl fehérbort, és fedő alatt párolom. 15 perc párolás után, leveszem a fedőt és szép pirosra pirítom a csirkét.
A salátához megmosom és lereszelem a répát. A salátaöntethez egy nagy tálban a fokhagyma másik felét, 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál mustárt, és 1 evőkanál balzsamecetet, 1 csipet sóval alaposan összekeverek. Belekeverem a répát és a jégsalátát.
Egy másik serpenyőben megpirítom a csíkokra vágott bacont. Mikor megpirult kiveszem belőle a bacont, és a kisült zsírjában megpirítom a krutonokat. Ehhez először háromszög formákat vágok a rozskenyér szeletekből. Majd mindkét felükön szép ropogósra sütöm őket a bacon zsírjában. Így férjednek, pasidnak is ízleni fog! :)
Tálalás:
A salátát 2 nagy tányérra elosztom, a tetejére halmozom a csirke csíkokat, és a bacon csíkokat, végül pedig a krutonokat. Jó étvágyat!