Mini pizzák friss rozskenyérből

  • 2012.05.16.
  • 3

Bevallom őszintén még mindig a május eleji "mini olasz nyaralásunk" hatás alatt vagyok. Bár olyan finom pizza tésztát még nem tudok csinálni, mint az olaszok, de az onnan hozott paradicsompüré, balzsamecet, parmezán és egy friss házi rozskenyér felhasználásával, készítette pár mini pizzát.
 
Mini pizzák friss rozskenyérből
Hozzávalók:
Személyenként 2-3 szelet házi rozscipó, a receptet itt találod!
Konzerv vagy házi paradicsompüré
2-3 friss paradicsom
egy marék friss bazsalikom
parmezán forgácsok, ízlés szerint
balzsamecet
Elkészítés:Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Közben vékony szeleteket vágok a friss rozskenyérből. Megkenem őket nem túl vastagon paradicsompürével, és minden szeletet meglocsolok pár csepp balzsamecettel. 
Vékony szeletekre vágom a paradicsomot és a kenyerekre teszem őket (Gáborom nem szereti a paradicsomot, így nálunk ez pár "pizzáról" lemaradt). A friss bazsalikomból apró darabokra vágok, minden szeletre, majd megszórom őket parmezán forgáccsal.
A sütőben 10 perc alatt megpirítom őket!

Fogyaszthatók, akár főételként friss salátával, vagy ahogy mi ettük köretként frissen sült csirkemellel!

 






Címkék

Pizza Rozskenyér