Pisztáciás isler

  • 2014.05.06.
  • 0

Isler... Ki ne szeretné. Amivel pedig egészen különlegessé lehet tenni az alaptésztát, az a pisztácia, csodálatos brontei pisztácia, amit végre Magyarországon is be lehet szerezni ITT.
(Két éve még Bécsbe kellett érte menni. ) Szóval, pisztácia pisztácia hátán, elképesztő. Kell nagyjából másfél nap, mire a pisztáciakrém felpuhítja a kekszet, de megéri kivárni. Ha nem krémmel, hanem mondjuk málnalekvárral készítjük, elég neki egy fél nap is.Recept a Kifőztük májusi számában is megjelent! Hozzávalók (10-12 darabhoz): 100 g liszt50 g pisztácialiszt vagy nagyon finomra őrölt pisztácia (beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)100 g vaj50 g porcukor1/4 rúd vanília1 kezeletlen narancs reszelt héja90 g pisztáciás nutella* vagy lekvár (*beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)150 g fehér csokoládé20-30 g szemes pisztácia (beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)Késes aprítóban vagy az ujjbegyeinkkel összedolgozzuk a hideg vajat, a lisztet, a pisztácialisztet, a porcukrot, a vaníliamagokat és a narancshéjat. Ha összeállt a tészta, műanyag fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, 4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Lisztezett pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, 160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket a tepsin hagyjuk kihűlni, majd óvatosan leemeljük őket, és két korong közé teszünk egy teáskanál pisztáciakrémet. Néhány órán át pihentetjük a süteményt. A fehér csokoládét felaprítjuk, a háromnegyed részét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. Az olvadt csokoládéhoz keverjük a maradék csokoládét, addig keverjük, míg az összes elolvad benne. Ekkor óvatosan megmártjuk benne a korongokat, sütőpapírra tesszük, megszórjuk durvára vágott pisztáciával.Az alapanyagokért köszönet a Noosti Kft.-nek!