Három jó dolog... - spárga, újkrumpli, halloumi sajt

  • 2014.05.09.
  • 2

Csodálatos könyvet kaptam. Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog a tányéron című könyve teljesen levett a lábamról. Három alap hozzávalóból varázsol változatos ételeket. Egyszerű, változatos, ötletes. Nagyon tetszett a könyv, rögtön bele is vágtam, és főztem belőle pár dolgot. A könyvről bővebben a Kifőztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban. Hozzávalók (4 személyre):600-700 g újkrumpli4-5 gerezd fokhagyma (hámozatlan), összeroppantva3 evőkanál olívaolaj400 g spárga220 g halloumi sajt (gomolyával helyettesíthető) kevés citromlésó, bors1-2 evőkanál aprított petrezselyem Az újkrumplit megmossuk, lekaparjuk a vékony héját, kisebb darabokra vágjuk. Magas falú tepsibe tesszük a fokhagymával, az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, jó összeforgatjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben levágjuk a spárgák fás végét, a szálakat 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A sajtot 2 cm-es kockákra daraboljuk. A krumplit kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a spárgát és a sajtot, összeforgatjuk az egészet. Elrendezzük egy rétegben, hogy minden jól pirulhasson. 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha megsült, kidobjuk a fokhagymát, ráspricceljük a citromlevet, megszórjuk a petrezselyemmel és még egy kis borssal.

Címkék

Vega