Gesztenyés cupcake

  • 2014.03.14.
  • 1

Imáááááádok cupcake-et gyártani. De tényleg, nem sok elbűvölőbb süti van egy csinosan felöltöztetett muffinnál. Megkapja a gyönyörű kis ruháját, a kalapját, végül néhány csinos kandírozott orgonát is kapott. Igen, baromi giccses, de néha én is megengedek egy kis túlcsorduló szivárványpóni-illatú Barbie fílinget... És azt még nem is mondtam, hogy ennél gesztenyésebbet nem is kívánhatnánk... Recept a Kifőztük márciusi számában is!
Virtuális gyógysüti ez az én drága Gesztenye barátnőmnek!
Hozzávalók (10 darabhoz):a muffinokhoz:100 g vaj125 g gesztenyemassza2 tojás100 g nádcukor1 teáskanál vanília-kivonat1 teáskanál rum100 g liszt1 teáskanál sütőpor25 g süthető csokoládélencsea krémhez: 125 g gesztenyemassza125 g mascarpone30 g porcukor1 teáskanál rum1 kezeletlen narancs héjaA vajat alacsony lángon megolvasztjuk, addig forraljuk, amíg megbarnul és mogyoróillatú lesz. Hagyjuk langyosra hűlni, teaszűrőn leszűrjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a gesztenyemasszát, a vaníliát és a rumot, simára turmixoljuk. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük benne a csokoládédarabkákat. A papírkapszlikat félig töltjük a masszával, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a tészta, robotgéppel simára keverjük a gesztenyemasszát a krémsajttal, a porcukorral, a rummal és a narancshéjjal. Felhasználásig hűtőbe tesszük a krémet. Csillagcsövű habzsákba töltjük a krémet, a muffinok tetejére nyomjuk.