Citromos-mákos tündértorták

  • 2014.03.03.
  • 5

Bevallom, cupcake függő vagyok. Nem is annyira enni, mint készíteni szeretem. Egyszerűen elvarázsol, ahogy egy egyszerű muffinból és egy egyszerű krémből ilyen helyes minitorták lesznek.A másik, amit imádok, a citrom-mák páros. Ha sikerül levadászni hozzá némi Meyer citromot, tessék azzal csinálni!A recept megtalálható a Kifőztük magazin februári számában is.A csodaszép tortatálért pedig köszönet a Skandi Trendnek!
Hozzávalók (6 darabhoz): 100 g vaj2 tojás50 g cukor75 g liszt25 g őrölt mandula25 g mák1 teáskanál sütőpor 1 citroma krémhez: 250 g mascarpone 125 g porcukor A vajat megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héjának felét és a száraz hozzávalókat is beleforgatjuk. Kiadagoljuk a masszát a papírkapszlikba. 170 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Közben kikeverjük a krémsajtot a porcukorral, a maradék citromhéjjal és néhány csepp citromlével, lehűtjük a a krémet. A kihűlt muffinok tetejét egyenesre vágjuk, habzsákból rányomjuk a krémet.