Mandulla

  • 2013.12.09.
  • 6

Igen, igen, tudom, hogy a mandulát egy L-lel írjuk. De ha a mogyorókrém nutella, akkor engedtessék meg nekem, hogy a mandulakrémet mandullának hívjam. (Oh, de kreatív...) A történet ott kezdődik, hogy én nem szeretem a házilag kevert és pépesített nutellát, mert nem tudom olyan finomra őrölni hozzá a magokat, hogy olyan legyen, mint a bolti pajtása. Viszont nagyon szeretném, ha itthon készülne, jó minőségű alapanyagokból. No kérem, a megoldás, hogy pasztát használok hozzá. A mogyoró- és a mandulakrém is kiváló belőle, és semmi mesterséges trutyit nem tartalmaz. És nem utolsó sorban kiváló gasztroajándék lehet így az ünnepek előtt! A tökéletes mogyorókrémért kattintsatok át Gesztenyéhez!Hozzávalók:100 g mandulapaszta (beszerezhető a Noosti Kft.-nél, ne ilyedjünk meg a mennyiségtől, bőven elfogy szavatossági időn belül, ha egyszer rákapunk)75-100 g fehér csokoládé (attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre)A fehér csokoládét megolvasztom, simára keverem. Hozzáadom a mandulapasztát, jól elkeverem benne (akár botmixert is használhatunk). Üvegbe töltöm, hagyom megszilárdulni (hűtőben kicsit gyorsabb), kicsinosítom, és már kész is a heti nyalánkság vagy a cseppet sem diétás gasztroajándék.Hűtőben megdermed, de nincs benne romlandó, nyugodtan tartsuk a kamrapolcon, mint a nutellát.
Az üveg csinosításának kellékeit megtaláljátok az Eztettem bolt választékában!