Kókuszos-málnás blondie

  • 2013.08.26.
  • 8

Blondie, vagyis a szőke brownie. Készülhet szögletes formában is, nálam ezúttal egyszerűbb volt kerekben. Málna helyett kerülhet bele szeder, áfonya vagy eper is. A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)200 g vaj150 g fehér csokoládé150 g nádcukor3 tojás150 g liszt50 g kókuszreszelék1 tk. vanília-kivonat125 g málna A vajat és a fehér csokoládét összeolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vaníliával, belekeverjük a csokoládés vajhoz. A lisztet és a kókuszreszeléket beleforgatjuk a masszába. A tésztát beleöntjük a lisztezett és vajazott tortaformába, beleszórjuk a málnát, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Torta