Kókuszos csokoládéfagylalt

  • 2013.08.09.
  • 7

Tényleg kókuszfagyi őrület van nálam. Készüljetek, mert még rengeteg jön, csak férjenek bele a nyárba. Ennek egyik oka, hogy imádom, a másik pedig, hogy próbálok kicsit visszavenni a laktóz fogyasztásból, így jó ürügyem van, hogy folyton kókusztejes fagyikat gyártsak. A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók:400 ml kókusztej3 tojássárgája 100 g cukor30 g kókuszreszelék125 g étcsokoládé200 ml habtejszínA kókusztejet felmelegítjük, közben a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral. Folyamatos keverés mellett a tojáshoz csurgatjuk vékony sugárban a kókusztejet, visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a csokoládét, néhány perc alatt besűrítjük. A fagylaltalapot alaposan lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémhez forgatjuk. Fagylaltgéppel 30 perc alatt készre dolgoztatjuk a fagylaltot. Fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük, 30 percenként átkeverjük botmixerrel vagy villával. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor).Ha tetszik, a bounty fagyit se hagyjátok ki!

Címkék

Fagylalt