Narancsos csokoládéfagylalt

  • 2013.07.12.
  • 6

Az alap csokoládéfagylalt receptnél utaltam a milliónyi variációra, amit készíthetünk belőle. Az egyik kedvencem vitathatatlanul a klasszikus narancs-csokoládé páros, amely oly sokszor tud csalódást okozni egyes fagyizókban. Ha van fagylaltgépünk otthon, szánjunk rá időt és készítsük el magunk a fagyit a családnak, biztosan nem lesz rá panasz, ha az a desszert.Hozzávalók:600 ml teljes tej6 tojássárgája100 g cukor (esetemben kókuszcukor, de lehet nádcukor vagy sima kristálycukor, sőt xilit is)125 g 80%-os kiváló minőségű étcsokoládé (nem ér spórolni!)25 g cukrozatlan kakaópor (esetemben divine)3 kezeletlen narancs héja15 csepp narancs esszencia (elhagyható)200 ml hideg tejszínA tejet csípősre melegítem a reszelt narancshéjjal és esszenciával (ne forrjon, de legyen elég forró). Közben a tojások sárgáját kikeverem a cukorral. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojáshoz csurgatom a tejet. Vigyázzunk, ki ne csapja a forró tej a tojást! Ha mégis kicsit darabos lenne, szűrjük át. A tojásos folyadékot visszaöntöm a lábasba, hozzáadom a kakaóport és a felaprított csokoládét. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm néhány perc alatt. Pár órára hűtőbe teszem. Nagyon fontos, hogy elég hideg legyen az alap, mielőtt a gépbe kerül. A hideg habtejszínt felverem, az alaphoz forgatom. Az előkészített fagyigéppel 30 perc alatt készre kevertetem a fagylaltot.Ha nincs gépük (és még elég motivációnk, hogy beruházzunk rá), tegyük az alapot műanyag dobozba, be a fagyasztóba és fél óránként jól keverjük át botmixerrel vagy villával, ezt 5-6-szor ismételjük meg. Az így készített fagylalt azért kevésbé lesz krémes.

Címkék

Fagylalt