Maracujás sajttorta eperrel

  • 2013.06.05.
  • 2

Annak a nagyon kedvenc macaronos tortának a mellékterméke lett ez a tortácska. Gyakran járok úgy, hogy kimarad egy-egy piskótalapom. Ezek a lapok hasonló sorsra szoktak jutni főleg PindÚr örömére, aki ugyan irtózik mindenféle gyümölcs egyben való elfogyasztásától, de hajlandó ettől eltekinteni, ha garantáltan eltávolítom az ő szeletéről. A torta természetesen kaphat kekszes alapot is, mint ITT. Hozzávalók a piskótához (ha sütjük és nem kimaradtból
dolgozunk, 18 cm-es):1 nagy tojás25 g cukor10 g liszt8 g étkezési keményítő5 g cukrozatlan kakaóporegy csipet sóHozzávalók a krémhez:250 g mascarpone100 ml hideg tejszín100 ml maracujalé100 g porcukor1/2 ród vanília kikapart magjaiA tetejére:200 g eper és néhány szem pisztáciaA piskótalaphoz a tojást szétválasztom, a fehérjéből, sóból és a cukorból kemény habot verek. Hozzáadom a tojássárgáját, beleszitálom a kakaót, a keményítőt és a lisztet. Lazán egyneművé keverem, vigyázva, hogy a hab ne törjön nagyon össze. 18 cm-es tortaformában (az alját sütőpapírral kibélelem), 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütöm. (Végezzünk tűpróbát!) Rácson hagyom kihűlni.A hideg tejszínt kemény habbá verem a porcukorral. A krémsajtot a maracujalevet és a vaníliát simára keverem. Óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt.A piskótát visszateszem a megtisztított tortaforma aljába, elsimítom
rajta a krémet, lefóliázom és 6-8 órára hűtőbe teszem. A tortagyűrűt óvatosan leválasztom, friss eperrel és pisztáciával tálalom.

Címkék

Torta