Maracujás mangófagyi

  • 2013.05.13.
  • 0

Azon nagyon kivételes alkalmak egyike jött el életünkben, amikor Férj fogott két mangót a boltban és megkért, hogy készítsek belőle fagylaltot. Őszintén meglepett, de természetesen ilyen felkérésre nem lehet nemet mondani. A kissé éretlen példányokat gondosan érlelgettük az ablakban, hogy ne valami förmedvényes, nyers krumpli ízű mangót együnk. A végeredmény kiváló lett, egy elégedett Férj pipa, én meg megint foghattam vissza magam, hogy ne nyitogassam folyton a fagyasztó ajtaját.A mangó egyik legjobb barátja pedig a passiógyümölcs, így az is helyet kapott a fagyiban. No kérem, ennél a párosnál nem sok jobb dolog van. :-)Hozzávalók:2 nagy mangó (1000 g, pucolva 500 g, használhatunk konzerv gyümölcsöt is)100 g maracujalé1 kezeletlen narancs reszelt héja50 g nádcukor4 tojássárgája400 ml 30%-os tejszín100 g nádcukor
A megtisztított mangót, a passiógyümölcs levet, a narancshéjat és a hozzá kimért cukrot alaposan összeturmixolom, jól lehűtöm.
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, közben csípősre melegítem a tejszínt (nem kell, hogy forrjon, de már legyen sütős). A tejszínt folyamatos keverés mellett, vékony sugárban a tojásokhoz csurgatom (ügyeljünk rá, hogy ne csapódjon ki a tojás). Majd az egész keveréket visszaöntöm a lábasba, közebes tűzön besűrítem 5-10 perc alatt. (Akkor jó az állaga, ha a kanál hátulján végighúzva az ujjunkat ottmarad a helye.) A krémet is jól lehűtöm. Akár egész éjszakára is mehet a hűtőbe.
Összekeverem a krémet és a gyümölcspürét, végül a fagyigépre bízom a munkát, 30-40 perc alatt el is készíti a fagylaltunkat.

Tipp: fagyigép hiányában, tegyük az alapot műanyag dobozban a fagyasztóba, 20 percenként keverjük át botmixerrel vagy villával, hogy ne jegesedjen. Ezt ismételjük meg ötször-hatszor a kívánt állag eléréséig.

Címkék

Fagylalt