Sajtos chilis kukoricaleves

  • 2016.10.16.
  • 2

Ez a leves még abból az időből van, amikor még utoljára lehetett venni csöves kukoricát a piacon. De fagyasztott, vagy konzerv változatból is elkészíthető. Én nagyon szeretem, főleg sajttal. Így a hidegebb időben bátrabban teszek bele chilit, hogy kicsit jobban felmelegítsen. Az eredeti recept itt olvasható németül.Hozzávalók:400 g kukorica (konzerv vagy mélyhűtött)1 nagyobb fej hagyma2 gerezd fokhagyma100 g erősebb ízű sajt (pl. cheddar) lereszelve50 ml tej500 ml zöldségleves (akár kockából is)100 ml tejszín (elhagyható)2 ek olajsó, bors, chili (esetleg erős pista)ropogtatnivaló pattogatott kukorica a tetejéreAz olajon alacsony lángon, állandóan kevergetve üvegesre pirítottam a hagymát.Ezután beletettem az áttört fokhagymát, fél percig kevergettem, majd felöntöttem a tejjel és pár percig még főztem.Beletettem a kukoricát, felöntöttem a zöldséglevessel, és addig főztem, amíg a kukorica megpuhult (én még csőről levágott friss szemekből főztem).Végül beletettem a reszelt sajtot (itt mehet bele a tejszín is), sóval, borssal, chilivel ízesítettem. Bár az eredeti recept úgy szól, hogy turmixoljuk le a levest, én nem tettem, mert eddig még sosem sikerült igazán krémesre. Inkább hagytam egyben a szemeket.