Tojás tartár

  • 2013.04.21.
  • 5

Remélhetőleg már mindenki túl van a húsvéti tojás sokkon. Nekem az kimaradt, úgyhogy készítettem egy tojás salátát, Hugh szerint tojás tartárt (a klasszikus tartármártás minden hozzávalója fellelhető benne). Igazi tavaszi kenyérrevaló.A recept a River Cottage minden napra c. szakácskönyvből származik. A kapri kimaradt, mert nem szeretjük, a tojást pedig keményre főztem, az eredeti félig lágy helyett.Hozzávalók:3 db főtt tojás felaprítva2 szál zöldhagyma, karikára vágva15 g csemegeuborka lereszelve(1/2 ek kapribogyó)1 ek apróra vágott petrezselyem1/2 ek apróra vágott kapor2 ek majonézpici dijoni mustár2 csepp tabasco szószsó, borsEgy tálban kikevertem a majonézt, mustárt, tabascót, majd beleforgattam a szilárd hozzávalókat is. Sóztam, borsoztam, behűtöttem.Kis változatosság a tojáskrémek és tojássaláták világában. Savanykás kenyérrel, retekkel az igazi.