Sült tészta, „kínais”

  • 2013.02.06.
  • 3

Nem akarom elkiabálni, de azt hiszem, kezd beállni az egyensúly. Lassan sikerül majdnem minden nap kijutnom a konyhába, hogy másnap ne kelljen a menzára menni (úgy látszik nagyon mély nyomokat hagyott bennem a múltkori látogatás).Ma már az idő nekem is pénz, igyekszem naponta maximum egy órát főzőcskézéssel tölteni, és azt sem bánom, ha változatosra sikerül. Ma rájöttem, hogy picivel több energia befektetéssel elég nagy minőségi ugrást is el lehet érni. Ez a tészta tökéletes példa erre. Kollégista Gurman receptje nagy segítségemre volt az indulásnál.Inkább egy maradék felhasználós ebéd lett ez. A hétvégén kisütött csirkemell kockák felét betettem a mélyhűtőbe, gondoltam, jó lesz az még valamire…Jó lett.Hozzávalók 2 bőséges adaghoz:120-140 g spagetti tészta1 db hagyma fele apróra vágva, fele nagy kockára vágva1 gerezd fokhagyma lereszelve1 cm-es gyömbér lereszelve10 dkg káposzta vékony csíkokra vágva1 közepes sárgarépa lereszelve½ üveg bambuszrügy1 marék zöldborsófél csirkemell kis kockákban kisütve, sózva, borsozva3-4 ek szójaszószFakultatív:szezámmagolaj a sütéshezkínai 5 fűszer keverék (keleti fűszeres boltokban kapható)chiliA tésztához vizet forraltam.Közben előkészítettem a zöldségeket. A wokban olajat forrósítottam, rádobtam a hagymát, fokhagymát, gyömbért, és összesütöttem, amíg a hagyma üveges nem lett. Ezután mehet bele a chili is. Hozzáadtam a káposztát, nagyjából 2 percig pirítottam, majd ment bele a répa, ami egy percig pirult. Végül belekerült a bambuszrügy, a borsó és a hús. Sóval, borssal, fűszerkeverékkel ízesítettem. A sóval csínján kell bánni, mert a szójaszósz is sós. Mire elkészültem a zöldségekkel, a tészta is kifőtt. A tésztát beleforgattam a zöldséges keverékbe, majd ráöntöttem a szójaszószt, és még egy kis szezámolajat. Jól összeforgattam.Ez most kicsit lilás lett a káposztától és a hagymától. Az íz mellett látványnak sem utolsó :)