Cukkini rudacskák rántva

  • 2017.07.09.
  • 5

Nem egy bonyolult étel, bár kissé macerás az előkészítése. Hámozás, szeletelés, panírozás, sütés. De az igazság az, hogy a végeredményért megéri "szenvedni". Ropogós bunda, puha cukkini, krémes, hűs tejföl. Frissen fogyasztva, egy kis tejfölös mártogatóssal csodás ropogtatni való. Egyszerűen nagyszerű!

Hozzávalók (4 személyre):
1 nagyobb vagy 2-3 kisebb cukkini (kb. 1 kg)
A panírozáshoz:
finomliszt
2-3 tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:

tejföl
zöld fűszer ízlés szerint (elhagyható)
Mossuk és hámozzuk meg a cukkinit. Ha kevésbé zsengét választottunk, távolítsuk el a magokat. Ezután vágjuk fel kb. 1 cm széles és 10 cm hosszú csíkokra. (Ettől a méretezéstől ízlés szerint el lehet térni!!!) Ha ezzel megvagyunk, panírozzuk be a rudacskákat a szokásos módon. Először lisztbe, azután tojásba, végül prézlibe forgatva, folytatva ezt addig amíg mindegyik cukkini darabbal végzünk. Sorakoztassuk őket egymás mellé egy tálcára vagy éppen nagyobb tányérra.

Forrósítsunk fel olajat, lehetőleg fritőzben, majd eresszük bele a bepanírozott cukkinikat, és süssük aranybarnára őket. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Sütés közben forgassuk, mozgassuk meg őket, hogy egyenletesen barnuljanak. Amikor kész vannak, csöpögtessük le, itassuk fel a fölösleges olajat, sózzuk meg, és fogyasszuk jó étvággyal tejföllel vagy más mártogatóssal.

Tanács:
Mindenképpen frissen fogyasszuk, mert idővel elveszti roppanósságát a bundája.
Variációi lehetnek, ha:
karikára szeleteljük a cukkinit,
a prézlibe sajtot, fűszert vagy éppen szezámmagot keverünk,
variáljuk a mártogatóst.
 
További cukkinis ételekért katt IDE!