Habkönnyű mogyorókrémes sajttorta

  • 2016.12.19.
  • 8

Egy töredelmes vallomással kezdeném... Nutellafüggő vagyok... Így külön örömömre szolgált, hogy kisfiam 5.szülinapjára valami "csokisat-tejszíneset-mogyorósat-krémeset" szeretett volna. Kívánságai ebben a habkönnyű, sütés nélküli tortában egyesültek. Óriási puszi járt Tőle a tortáért. Már csak ezért is megérte...

Hozzávalók (26 cm-es formához):
Az alaphoz:
30 dkg kakaós (Győri édes) keksz + a maradék díszítésre
15 dkg vaj (olvasztott)
A krémhez:
50 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű!)
20-25 dkg mogyorókrém (lehetőleg Nutella)
2 dl habtejszín
5 dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebbet vagy többet)
2 kis csomag habfixáló
A tetejére (díszítéshez):
fekete csoki (reszelve)
egész (pörkölt) mogyoró
A tortaforma gyűrűjét a végleges tortaállványra vagy tálcára helyezzük, és ebben dolgozunk. Így, amikor a torta tálalására kerül a sor, csak a karikát kell levenni róla. A 30 dkg kekszet aprítsuk fel, majd keverjük el az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk a tortaforma aljába. A maradék kekszeket rendezzük el a gyűrű oldalán, alsó részüket a kekszes alapba nyomva.
A krémhez a mascarponét és a habtejszínt keverőgéppel keverjük simára, majd habosítsuk. Adjuk hozzá a habfixálót, a porcukrot, majd a mogyorókrémet (lehetőleg Nutellát) is. Amikor kellően habos és sima a krémünk, simítsuk a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe pár órára. (Nálam egy egész éjszakát is pihent.)
Tálalás előtt, a díszítéshez reszeljük le a csokit, szórjuk rá a tortára, majd dobjuk fel pár szem egész mogyoróval is. A végeredmény egyszerűen mennyei! 

Kisfiam 5.szülinapján
 
Az eredeti receptet ITT találtam. Örökké hálás leszek érte!