Csodás csokis muffin...

  • 2016.10.30.
  • 3

...Halloween jelmezben. Családunk egyik kedvenc sütijét most a gyerekek segítségével 'Ijesztő' jelmezbe öltöztettük az otthon fellelhető hozzávalókból. Múmiák és keresztes pókok születtek. 
 

 
Hozzávalók (12 db-hoz):
15 dkg finomliszt
2 tojás
15 dkg  (puha) vaj (esetleg margarin)
15 dkg kristálycukor
3 púpos evőkanál baracklekvár
1/2 csomag sütőpor
csipet só
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé (törve)
Díszítéshez:
dekor cukorkák
cukormáz (Pontos leírást ITT találhattok hozzá)
medvecukor (a pók lábaihoz)
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A sütőformát kibéleljük muffin papírral. Külön tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a csipet sóval és kakaóporral. Belekeverjük a darabokra tört étcsokit is. Egy másik tálban megolvasztjuk a vajat (vagy hagyjuk szobahőmérsékleten megpuhulni), kikeverjük a cukorral, tojásokkal, végül hozzáadjuk a baracklekvárt is. Legvégül összekeverjük a két tál tartalmát, míg szép sötétbarna masszát nem kapunk. Majd a formákba kanalazzuk, kb kétharmadig megtöltve őket. Az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (tűpróba) Fontos, hogy az első 15 percben ne nyitogassuk a sütőt, mert a muffin összeeshet. A sütőből kivéve, előbb a formában, majd 5 perc elteltével rácson hűtsük ki. Egy pohár tejjel felülmúlhatatlan uzsonnát varázsolhatunk otthonunkba. Ez a muffin kifejezetten szaftos, puha és omlós. A tört csokidarabkák pedig igen kellemes meglepetéssel szolgálnak fogyasztásuk közben.
Tanács:
Halloween alkalmával csak a fantázia szabhat határt a díszítésükre. Most cukormáz és dekor cukorkák segítségével múmiák és keresztes pókok "ijesztgették" a gyerekeket az asztalon :))