Pirított csirkemáj - hagymával és bacon szalonnával

  • 2015.10.21.
  • 2

Kis családom minden tagja rajong a májért, vagy ahogy a gyerekeink hívják, 'máj-husiért'. Lehet főtt vagy rántott, krémes vagy roppanós, nekünk mindegy. Egyik kedvenc variációnk a hagymás-szalonnás változat. Nektek is bejön?

 
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (egyben, nem kell feldarabolni)
1 dl olaj
1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
6-8 szelet bacon
1 dl víz

bors
Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, rádobom a felszeletelt hagymát, és kb.5 percig párolom. Majd hozzáadom a feldarabolt szalonnát, és tovább pirítom, míg közel roppanósra sül. Megszórom egy kevés borssal, elkeverem, majd hozzáadom a jól megmosott és nem kívánatos részitől megpucolt csirkemájat. Összeforgatom a hagymás-borsos-szalonnás alappal, pár percig magas lángon pirítom, hogy szép színt kapjon, majd felöntöm 1 dl vízzel, sózom, és fedő alatt, alacsony lángon kb.10-15 perc alatt puhára párolom a májat. Ha ezzel megvagyok, (kóstolással ellenőrizhető), fedő nélkül magas lángon zsírjára pirítom. Aki szaftosabban szereti, hagyhat bővebb 'levet' is alatta. Azon melegében az igazi, ropogós, frissen sült kenyérrel, de rizst, vagy sült krumplit is adhatunk mellé. Ha pedig akadna egy kis maradék, tegyük hűtőbe, és reggel engedjünk a csábításnak... Kenjük pirítósra a zsírját, ültessük rá a hagyma és májdarabkákat...majd élvezzük a csodás ízeket...