Brokkolis tagliatelle fekete erdei sonkával
- 2015.08.05.
- 5
Brokkoli, füstölt sonka, tészta. Ebből csak jó sülhet ki. A kánikulában különösen díjazzuk a gyorsan és egyszerűen elkészíthető étkeket. Ez a tésztaétel éppen ilyen. Ízletes, egészséges, nem igényel nagy konyhai tudást. Egy próbát mindenképp megér!
Hozzávalók:
kb. 30 dkg tagliatelle tészta (de bármi más is megteszi)
10 dkg fekete erdei sonka
30 dkg brokkoli
csapott kávéskanál szódabikarbóna
5 dl tej
5 dkg margarin
2 evőkanál olaj
2 csomag carbonara szósz alap
só
A brokkolit megmosom, a nem kívánatos részektől megszabadítom, és nagyjából azonos méretűre darabolom. Kis edényben, sós, szódabikarbónás vízben 12-15 percig főzöm, hogy kellően puha, de még harapható legyen. Közben a tésztának felteszek egy nagy lábosban vizet forrni. Amikor felforrt, jól megsózom, majd kifőzöm benne a tagliatellét. (Vigyázzunk, ne főjön túl!) Vissza a szószhoz. A margarin és olaj keverékét felforrósítom egy magas falú serpenyőben, majd beleteszem a felcsíkozott sonkát. Jó alaposan megpirítom, min. 5 perc, majd rászórom a carbonara alapot, jól elkeverem, felöntöm a fél liter tejjel, majd forrás után hozzáadom az időközben megfőtt és leszűrt brokkolirózsákat. 1-2 percig hagyom még főni, hogy összeérjenek az ízek. Időközben elkészült a tészta is, melyet leszűrünk, és a szósszal tálalunk. Gyors, könnyű, egyszerű, finom.
Tanács:
A brokkoli főzővizébe azért célszerű szódabikarbónát tenni, mert így gyönyörűen megőrzi élénk zöld színét, nem színeződik el.
A szerzőről
Kata konyhája