Sütőtök krémleves zöldség chipsszel

  • 2016.10.28.
  • 7

Az alábbi recept
alapjaiban egy szokványos krémleves, habár a belereszelt narancs héj egy kicsit feldobja. A hozzá kínált céklából és fehérrépából készített zöldség chipsz pedig nem csak ízeivel, de színeivel is kiemeli a szokványos kategóriából.Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 4 adag80 dkg sütőtök2 db krumpli2 ek étolaj1/2 narancs reszelt héja1/2 frissen reszelt szerecsendió1 dl tejszín0,8-1 l húsleves alaplé, vagy vízsóZöldség chipszhez:1 db cékla1 db fehérrépaolaj a kisütéshezA sütőtököt meghámozom eltávolítom a magjait és kockára vágom.Egy fazékban olajat forrósítok, rádobom a sütőtököt, sózom, ráreszelem a narancshéjat, szerecsendiót és 10 percig fedő alatt párolom. Néha megkeverem.Hozzáadom a kis kockákra vágott krumplit, felöntöm húslével, úgy hogy éppen ellepje.Puhára főzöm és egy botmixerrel pürésítem, ha szükséges vízzel hígítom.Végül hozzákeverem a tejszínt és felforralom.A chipszhez a zöldségeket megtisztítom és nagyon vékony szeletekre vágom, ehhez egy zöldség szeletelőt használok, hogy egyforma vastagságú szeleteket kapjak.Forró olajban rövid idő alatt kisütöm, a felesleges olajat papírtörlőn felitatom.