Túrós lepény szilvával

  • 2016.09.11.
  • 7

A lepénynél használt fűszerkeveréket korábban sütőtök ízesítésére készítettem, amit ehhez a szilvás lepényhez is alkalmasnak találtam. Nem nyúltam mellé! Kiváló ízeket adott a túró és szilva kettősének.Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 12 adagA tésztához:50 dkg liszt1 csipet só30 dkg Rama margarin2 db tojás sárgája1 csomag sütőpor10 dkg kristálycukor1 dl tejA töltelékhez:2 csomag vaníliás cukor1 db citrom reszelt héja1 tojás sárgája1 kg túró4 ek porcukor3 tojásfehérje1 kg szilva4 ek porcukor2 ek fűszerkeverék, vagy fahéjA fűszerkeverék összetétele:2 rész fahéj2 rész gyömbér1 rész szegfűszeg1/2 rész szerecsendió1/2 rész szegfűbors1/2 rész zöld kardamom magA szilvát megmosom, kimagozom és felezem.A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, sütőporral és kristálycukorral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül 2 tojássárgájával és tejjel összegyúrom.Egy 38x30 cm tepsi aljára nyomkodom. A szilvákat a vágott felükkel felfelé a tésztára rakom. A fűszerkeverék felét elkeverem 4 ek porcukorral
és megszórom a vele a tésztára sorakoztatott szilvákat.200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütöm.A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat és a maradék fűszerkeveréket, hozzáadom a tojás fehérjéből felvert habot, és az elősütött tésztára kenem.Visszateszem a sütőbe és 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje arany színű lesz.