Lecsós szűzérmék

  • 2016.09.21.
  • 7

A nyári kánikula elmúltával is jól esik a friss paprikából és paradicsomból készített lecsó, kimondottan a benne megbúvó omlósra főtt szűzérmékkel együtt. Köretnek bármit készíthetünk mellé, tésztával, rizzsel, vagy krumplival is tálalható.Elkészítési idő: 50 percHozzávalók: 4 adag60 dkg sertés szűz1 gerezd fokhagyma4 db paprika2 db paradicsom1 fej vöröshagyma1 dl száraz fehérbor2 ek étolaj1 tk pirospaprika1 kávéskanál bazsalikomfrissen őrölt borscukorsóA húst lehártyázom és ujjnyi vastagra szeletelem.A hagymát félbevágom, majd vékonyra karikázom, a paprikát és paradicsomot kockára vágom.Olajat forrósítok egy edényben, amibe majd minden bele fog férni és a szűzérme mindkét oldalát megpirítom, majd félre teszem.A visszamaradt forró olajon megfonnyasztom a hagymát és fokhagymát, ráteszem a paprikát, sózom, borsozom.Aláöntöm a bort és fedő alatt addig párolom, amíg a paprika összeesik.Hozzáadom a paradicsomot, megszórom bazsalikommal, pirospaprikával, sózom, cukrozom és kevergetve 5 percig együtt főzöm.Végül belekeverem a húst és fedő alatt, néha óvatosan megkeverve, a hús puhulásáig főzöm.Vajas tört krumplival tálalom.

Címkék

Lecsó Szűzérmék