Tepsis tengeri hal lecsóval

  • 2016.08.10.
  • 2

A címben szereplő lecsó, ha nem is a klasszikus, hagyományos értelemben vett lecsó, de mire az étel elkészül, a póréhagyma miatt a paprikával és paradicsommal együtt egy különleges ízű lecsóvá sül.Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 4 fő50 dkg tengeri halfilé1 kg burgonya2 tk hal fűszerkeverék10 dkg vaj3 db paprika4 db paradicsom1 db póréhagyma1 kávéskanál citrombors1 kávéskanál tárkonysóA krumplit meghámozom, karikára vágom, egy kivajazott tepsi aljára rendezem és megsózom. Rárakom a felkockázott halat, ami nálam most tilápia, megszórom a hal fűszerkeverék felével.Befedem a felszeletelt póréhagymával, paprikával és paradicsommal, megszórom a maradék hal fűszerkeverékkel, citromborssal, tárkonnyal, megsózom és a tetejére darabolom a maradék vajat.180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütöm. Ha a krumpli megpuhult, felkockázom és tálalom.A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.