Frankfurti csirketokány

  • 2016.08.26.
  • 8

Ha frankfurti, akkor biztosan van benne kelkáposzta meg virsli, és ha kelkáposzta akkor fokhagyma és majoranna is. A hús ízlés szerint lehet a receptbeli csirkén kívül pulyka, kacsa, sertés, vagy bármilyen más hús... Ennyi!Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 6 adag

2 db csirkemell filé1 kisebb fej kelkáposzta2 pár virsli1 db kisebb vöröshagyma2 ek paradicsompüré2 ek étolaj3 gerezd fokhagyma1 tk majoranna1 kávéskanál pirospaprika1 ek keményítőfrissen őrölt borssó
A kelkáposztát metéltre, húst csíkokra, virslit karikára vágom.A felaprított vöröshagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a húst, sózom, borsozom, megszórom majorannával és fehéredésig pirítom.Ráteszem a kelkáposztát, összeforgatom, míg a káposzta picit össze esik, majd hozzákeverem a paradicsompürét, meghintem a pirospaprikával és 5-10 percig fedő alatt párolom, ha szükséges felöntöm egy kevés vízzel.A zúzott, vagy lereszelt fokhagymát és keményítőt kevés vízzel elkeverem és a virslivel együtt a húshoz adom.Megforralom és tálalom.