Cukkini fasírt

  • 2016.07.19.
  • 3

A cukkinit ebben a formában hús mellé kínáltam köretnek, de egy könnyű vacsorának, vagy egy jó film mellé nassolni valónak is megfelelő.Elkészítési idő: 35 percHozzávalók: 4 adag2 db nagy cukkini (tisztítva 1 kg)2 gerezd fokhagyma10 dkg sajt4 ek zabpehely6 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt1 ek kapor1 tk oregánó1 tk sózsemlemorzsazsír, vagy olaj a sütéshezA cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, besózom, jól elkeverem és fél órát állni hagyom. Ha már nem zsenge a cukkini, meghámozom, magokat eltávolítom.A sajtot, fokhagymát lereszelem, hozzáadom a jól kinyomkodott cukkinit, a többi hozzávalót és jól összekeverem.Ezzel a mennyiségű liszttel már összeáll a massza, de elég laza szerkezetű lesz a fasírt. Liszt és/vagy zabpehely hozzáadásával tömörebbé tehető.Kézzel diónyi golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában és bő, forró olajban piros ropogósra sütöm.