Zabkorpás palacsinta eperhabbal

  • 2016.06.11.
  • 0

A zabkorpát és teljes kiőrlésű rozslisztet már húsz éve használom a kenyérsütéshez, nem is értem miért nem jutott eszembe hamarabb, hogy palacsintát is lehet vele sütni. A joghurtot is régóta használom palacsintatésztába tej helyett, jóval lágyabb lesz tőle a palacsinta.
Az útifűmaghéj a magas rosttartalma révén nagyon jó hatással van az emésztő rendszerre. A tölteléket pedig a hűtőben talált tojásfehérje, és a végét járó eperszezon inspirálta.Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: kb.30 db palacsintához50 dkg rétesliszt3 púpozott ek teljes kiőrlésű rozsliszt2 púpozott ek zabkorpa1 púpozott ek őrölt útifűmaghéj1 tojásfehérje3 dl natúr joghurt2 ek cukor2 csipet só1 kávéskanál sütőpor8-10 dl szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz1 dl étolajtöltelékhez: (kb. 12 db palacsintához)20 dkg eper2 db tojásfehérje2 ek porcukorA palacsinta tésztához a száraz anyagokat elkeverem, majd hozzáadom a tojásfehérjét, joghurtot és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjak. Habverővel, vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverem. A végén belekeverem az olajat is. 1 órát pihentetem. Az útifűmaghéjtól be fog sűrűsödni, ezért a kisütés előtt kevés szódavízzel hígítom.A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használok. Az így kapott masszát mindkét oldalán aranybarnára sütöm.A töltelékhez kemény habot verek a tojásfehérjéből, végén belekeverem a porcukrot, majd hozzáadom a kis kockákra vágott epret, végül megkenem vele a palacsintákat és feltekerem.